В случай, че безсъмнение вече сте етап реално да купите жилище в София, пред теб има етапи, те може да бъдат същевременно интересни, но несъмнено и ще вземат от нашето време.

Забавно е, защото търсите къде да се преместите, което като цяло се свързва с хубави емоции, ново начало, без съмнение чисто нов вариант на съществуване. Не е лека задача да се набележат голям брой апартементи,от от които трябва да намалите бройката до не много, а точно след това, е добра идея да обходите всеки 1 от апартаментите. Този етап е първата стъпка при намирането на чисто място за живот в София.
Определено ще бъде много леко да стигнете до мига, в който ще бъдете в готовност да изберете апартамент, ако сте наясно с всяка крачка. Ето седем прости полезни стъпки как точно да направите избор за жилище в Столицата:

 1. Изберете район
  Важна крачка е да подберете местност където мислите, че имате желание да живеете. Районът диктува и контролира търсенето. В крайна сметка не е възжмото да проверите вскяка една сграда, в квартала в който желаете да започнете нов живот. Избирането на местоположение се ръководи от това къде точно работите вие и на вашата половинка. Дали в този район са налични наистина добри училища и детски градини за вашите деца. Преди всичко е много важно дали има Метро.
  2.Уточнете точно как трябва да изглежда вашия собствен апартамент
  Какъв вид сграда предпочитате? Сграда,в която можете да достигнете с помощта на обикновенни стълби (на първите етажи) или просто жилищна сграда с асансьор и апартамент на по-висок етаж?
  Наистина ли никаква нужда от паркинг? Разберете дали парко мястото е в цената на имото и ако не е така, дали е на лице и какво струва.
  Малко след това помислете за всичко това, от което имате никаква нужда точно да се намира приблизително до апартамента, без значение дали такива са магазини, обществен транспорт, паркове, училища, места за децата ви, ресторанти за бързо хранене, главни улици или нещо друго. Решете точно колко време ще е нужно да пътувате.
  Вие също точно така ще пожелаете да изберете размера на апартамента, колко кв.м. да има площ.
 2. Определете какво реално можете да отделите като пари за него
  1 е да знаете точно какво бихте желали, но дали можете да си го позволите?
  Има не много на брой прости насоки, които може да ви бъдат полезни да определиш реалистичен бюджет за покупка на апартамент в град София. Едното препоръчва да отделите 50% от постъпленията си за дома за основни разходи, телефон, застраховки, комунални услуги и храна, двайсет% процента за кредита към банката, срочен влог и инвестиции и 30% за ежедневни разходи за неща именно като пътувания, кино, пазаруванеи молове.
 3. Направете много бързо търсене из пазара за имоти
  Точно сега е ценното време да разберете какво е на разположение, къде по-точно е и колко му е цената. Разгледайте всички обяви, в които пише „продавам апартамент„. За тази цел може да посетите сайт на Агенция за имоти, например тази на Агенция за имоти КА5 за даване под наем или потърсете уебсайтове за онлайн имоти. Съставете списък на апартаменти и студия, които да съберат всичко от вашия изисквания.
 4. Направете проверка на всичко изброено
  Точно сега сте наясно какво желаете. Плюс това вече сте направили и сметка на семейните разходи.
 5. Погледнете оценките
  Хубаво е да посещавате единствено и само апартаменти, където си заслужават вашето време, затова проверете онлайн на снимките на всички потенциални имоти в списъка ви. Този процес би могъл да ти е от полза да премахнеш тези които не са били потдържани правилно или се намират на много шумно място.
 6. Прегледайте набелязаните от вас имоти в София
  Преминахте през важните стъпки, и сега е точното време да разгледате финалистите във вашия списък имоти. Когато го извършите, преценете как се чувствате, като влезете в този апартамент.Това означава, че ви е приятно, докато се разхождате по собственика трябва да изглежда добре настроен. Трябва да си представите, че вече живеете в този имот в Столицата.